Verotusopas

Henkilöstöetujen verotusopas

Askarruttaako henkilöstöetujen verotuskäytännöt? Lue selkokielinen oppaamme etujen tarjoamisesta.

Luontoisetu, henkilökuntaetu, veroetu, kohdennettu maksuväline. Tunnetko jo nämä?

Millaiset ovat eri henkilöstöetujen verotuskäytännöt? Mitä eri tapoja on antaa lounasetu henkilöstölle? Kuinka kallista lounasedun tarjoaminen on työnantajalle?
Jos haluat kuulla vastaukset näihin kysymyksiin sekä lukea lisää henkilöstöeduista ja niiden verotuksesta, täytä oheinen lomake ja lähetämme verotusoppaan sähköpostiisi.

 


 

Sinun ei tarvitse tilata lisää aiheeseen liittyvää sisältöä saadaksesi tämän oppaan.
Kaikki lomakkeen kautta annettu tieto on turvattu kuten
rekisteriselosteessa on kerrottu.

 

Tätä saat, kun lataat maksuttoman oppaamme

Henkilökuntaetu vs. luontoisetu
Henkilöstöedut ovat työnantajan työntekijälleen tarjoamia veronalaisia tai verovapaita etuja. Veronalaiset luontoisedut käsitellään osana työntekijän palkkaa, kun taas verovapaiden henkilökuntaetujen tarjoamismuodot ovat työnantajan päätettävissä. Ne toimivat kuitenkin osaavan työvoiman houkuttimena, kannustimena, motivointina sekä kohentavat työnantajamielikuvaa.
Ravintoetu
Ravintoedulla tarkoitetaan järjestelyä, jossa työnantaja tarjoaa palkansaajalle aterian käypää alempaan hintaan tai täysin vastikkeetta. Edun voi järjestää useilla eri tavoilla ja valittu tapa vaikuttaa edun arvon laskentaperusteisiin.
Muita etuja
Muita suosittuja, työntekijöiden arvostamia henkilöstöetuja ovat liikunta- ja kulttuurietu, sekä työmatkaetu. Liikunta- ja kulttuurietu on verovapaata työnantajalle ja työntekijälle 400 euroon asti vuodessa ja sillä on suuri vaikutus työnantajamielikuvaan. Luontoisetuna tarjottava työmatkaetu tukee kestävää kehitystä lisäten samalla henkilöstön hyvinvointia hyötyliikunnan muodossa.